Waar 1 deur sluit gaat een andere voor je open

Toen ik in 2010 vastliep en ik met een flinke burn-out en PTSS thuis kwam startte voor mij een spannende tijd waarin ik moest leren hoe het kwam dat ik me zelf zo vast had gewerkt, hoe ik ruimte kon gaan creĆ«ren zodat ik weer wat rek kreeg in mijn bestaan en vooral de rouwcurve doorlopen zodat ik nadat ik uit mijn verdoving was gekomen inzicht kreeg in wat er gebeurd is, wat ik niet meer kan, wat ik niet meer wil,  wat ik moest leren en wat ik weer kan. 

Na verschillende opleidingen te hebben gevolgd kreeg ik inzicht in mijn handelen van nu en in het verleden. En ook heb ik tijdens mijn NLP-cursussen ook duidelijk gekregen hoe mijn denkpatronen zijn en heb ik al een paar keer mijn eigen waardes in kaart gebracht zodat ik weet wat voor mij belangrijk is. 

Samen Veerkrachtig 

Waar ik al heel snel achter was dat ik met mijn ervaring andere mensen verder wou helpen en hoe mooi kan het lopen. Ik kreeg in 2016 de kans om voor Samen Veerkrachtig mee te denken hoe en waarmee we mensen met een arbeidsbeperking verder kunnen helpen en vanaf 2017 heb ik het geluk bijeenkomsten te mogen draaien voor en door mensen met een arbeidsbeperking. Erg enthousiast heb ik me vanaf de start ingezet om Samen Veerkrachtig een succes te laten worden. Met dit inzicht ben ik aan een mooie uitdaging gestart en vol goede moed en enthousiasme heb ik mij vol ingezet om deel uit te maken van het bestuur van Samen Veerkrachtig. Mijn rol was secretaris en hoewel ik gelijk aan heb gegeven dat deze rol mij het minste past zijn we er toch voor gegaan. Na de opstart periode waar we tijdens de persoonlijke vergaderingen heel goede dingen op hebben kunnen starten konden wij wegens Corona helaas geen persoonlijke vergaderingen meer houden en hoewel we online wel wat vergaderingen hadden werd de communicatie vooral per mail. Hier werden al snel de verschillen in denkwijze duidelijk en werd er van mij verwacht wat ik volgens mijn eigen normen en waarde beslist niet wil zijn. Nadat ik voor de derde keer geconfronteerd werd dat er van mij verwacht werd naar buiten te communiceren wat tegen mijn gevoel in gaat heb ik besloten dat er voor mij een andere secretaris gezocht moest worden. 

Trouw aan mezelf 

Hoewel dit natuurlijk niet is wat ik wil ben ik wel trots op mezelf dat ik voor mezelf heb gekozen en niet door bleef ploeteren om me in een rol te wringen die mij totaal niet past. Ik ben voor het eerst mijn eigen normen en waarden trouw gebleven in plaats van het negeren van alle alarmsignalen in mijn lijf en doorgaan mezelf aan te passen naar de overtuiging van een ander. Wat ook een enorme opsteker was dat ook mijn thuisfront aangaf dat ze trots waren omdat ik eindelijk voor mezelf had gekozen. 

Ziektewet 

Wat ik bij Samen Veerkrachtig erg jammer vond is dat we de mensen pas bereiken rond of ver na de WIA-keuring. Dit is een gemiste kans en hier hoop ik met Andere Toekomst in te kunnen voorzien. Met Andere Toekomst hoop ik mensen te kunnen bereiken die in de ziektewet zitten en zich net realiseren dat er iets moet veranderen. Voor mensen beslissingen gaan nemen die bepalend zijn voor hun toekomst hoop ik ze te kunnen bereiken tijdens een bijeenkomst. Juist hier kunnen we mensen nog behoeden voor valkuilen en informatie verstrekken wat er te verwachten is. Met een aantal deelnemers weten we meer als alleen en het is mijn ervaring dat je altijd dingen opsteekt van deze bijeenkomsten. Nu is het zaak om met een paar bedrijven en of instellingen samen te werken zodat er locaties beschikbaar zijn. Dit is mijn doel voor komende maanden en dan hoop ik in 2021 al regelmatig te mogen draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *