Werknemer

Inzicht krijgen in je beperking geeft ruimte om mogelijkheden te zien.

Als een medewerker ziek is en geconfronteerd wordt met het feit dat hij bepaalde dingen niet meer kan en waarschijnlijk ook in de toekomst niet meer ziet hij heel zijn wereld vaak in duigen vallen. Hij moet dan op zoek naar een nieuwe invulling van zijn leven, een nieuw zelfbeeld gaan zien en gaan accepteren wat zijn beperkingen zijn en wat de nieuwe realiteit is. 

Deze werknemer voelt zich vaak helemaal alleen op de wereld staan. Hij ziet alleen nog maar dat het bij een ander wel goed gaat en blijft vaak hangen in datgene wat niet meer gaat. 

Voor deze werknemer is het belangrijk om weer een andere toekomst te gaan zien en is het fijn om met anderen te praten die in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben.  

Door ongedwongen bijeenkomsten (tafelrondje) te bezoeken krijgen mensen meer inzicht in hun beperkingen en kunnen daardoor vaak ook weer mogelijkheden zien. Want als je weet wat de beperkingen zijn heb je ruimte om de mogelijkheden te gaan zien. 

Tafelrondje

Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte om jouw verhaal weer eens te vertellen aan mensen die weten wat het is om in deze situatie te zitten. De deelnemers en groepsleider zijn allemaal mensen die het werk wat ze eerst deden niet meer kunnen uitvoeren. Al deze mensen hebben of doorlopen hetzelfde rouwproces. Mensen die al verder in hun proces zitten kunnen wat uitleg geven over hoe het bijvoorbeeld bij het UWV zal lopen, hoe de WIA-keuring zal zijn. Vaak zien we bij deze bijeenkomsten mensen beter naar buiten gaan als dat ze binnen zijn gekomen. 

Het is erg fijn om te ervaren dat je niet alleen bent, dat het gevoel waar je doorheen gaat herkenbaar is voor andere mensen, dat er hoop is op een andere toekomst. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *