Natasja Baaij-Timmermans

Ik ben Natasja Baaij-Timmermans. getrouwd en 4 kinderen.

Binnen het familiebedrijf (10 werknemers) waar ik werkzaam was, was ik verantwoordelijk voor het verzuimbeleid. Hier heb ik altijd gezocht naar vervangend en aangepast werk. Van telefoonwerkzaamheden tot samen fabriekscursussen bezoeken. Alles om te zorgen dat de contacten tussen werkgever zieke werknemer kort waren. 

Dat er aan fanatiek verzuimbeleid ook een risico zit, daarvan ben ik het levende voorbeeld. Als je van je personeel verwacht dat ze snel vervangende werkzaamheden gaan verrichten kun je zelf zeker niet thuis blijven. Door altijd door te gaan kwam ik na het faillissement van het bedrijf met een burn-out thuis waar niemand meer doorheen kwam. 

Na een aantal jaren hard aan mezelf werken ben ik vrijwilliger geworden bij Samen Veerkrachtig. Daar draaide ik 3 jaar lang 2 Ć” 3 koffietafels per maand waarbij ik veel contact heb gehad met mensen met een arbeidsbeperking. Mede hierdoor ben ik goed op de hoogte van wat er leeft bij mensen en wat er goed gaat en natuurlijk ook wat er misgaat. Hier kwam ik tot de conclusie dat we vaak te laat waren met het contact. Mensen hebben het contact nodig als ze in de ziektewet zitten. Vandaar dat ik Andere Toekomst ben gestart.  

Door mijn brede ervaring, zowel op werkgevers- als werknemersvlak beschik ik over ontelbare ervaringsverhalen die ik heel makkelijk paraat heb en waar ik makkelijk mee kan switchen om een verhaal duidelijkheid te geven. 

Op mijn website deel ik regelmatig een blog over arbeidsbeperking. Deze kan over mij persoonlijk gaan, over iemand uit mijn directe omgeving of over een algemeen gevoel wat ik ervaar tijdens bijeenkomsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *