Tafelrondje

Tafelrondje is een ongedwongen bijeenkomst door en voor mensen die in de ziektewet zitten samen met mensen die al verder in het traject zitten en vragen hebben over wat de gevolgen zijn van hun ziek zijn.

We kunnen allemaal iets niet meer wat we eerst wel konden

Iedereen die aanwezig is op deze bijeenkomsten heeft zelf een arbeidsbeperking. Mijn ervaring is dat de verbindende factor is dat we allemaal iets niet meer kunnen wat we eerst wel konden. Daardoor kunnen we ons inleven in elkaars situatie en kunnen we door elkaars verhalen, soms onze eigen puzzel weer een stukje verder leggen zodat er weer meer ruimte ontstaat voor een andere toekomst.

Er is tijdens deze bijeenkomsten ruimte voor een lach en een traan wat vaak inzichten geeft in de stappen van jouw herstel en ondanks dat de verhalen dichtbij komen is de ervaring dat je vaak lichter en met vernieuwd toekomstbeeld naar buiten stapt. Juist de herkenbaarheid van een ander verhaal zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je er niet alleen voor staat en kan ook duidelijkheid geven over je eigen situatie.

Inzicht in je eigen beperking geeft ruimte om je mogelijkheden te zien

Door inzicht te krijgen in je eigen beperking kun je ook duidelijkheid krijgen over wat er nog wel mogelijk is. Door dit inzicht kan ook de mogelijkheid ontstaan om vervangend werk uit te kunnen gaan voeren zodat je toch een actieve functie blijft houden in het bedrijfsleven. Hierdoor kun je toch een stuk van je identiteit behouden.

Een persoonlijke ervaring van een van onze ervaringsdeskundige kun je in onderstaande blog lezen.

Tafelrondjes zijn mogelijk op bedrijfs-locaties en/of losse inschrijving. Online of tijdens een wandeling behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt U contact met mij opnemen.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *