Nieuwe rol

Alfred

In de blog Punt heb ik verteld over Alfred die na een vervelende val zijn werk als lasser nooit meer uit kan voeren. Door zijn eigen inzet en de medewerking van het bedrijf waar hij werkzaam was heeft hij zich om kunnen laten scholen als inkoop medewerker.

Gevoelsmatig productiemedewerker praktisch inkoopmedewerker

Vol goede moed ging hij aan het werk in zijn nieuwe functie en wou hij zijn kansen ten volle benutten. Hij merkte dat veel dingen hem heel soepel afgingen omdat hij veel werkervaring had op de werkvloer en inzicht had welke bewerkingen wel of niet uitgevoerd kunnen worden. Ook het tekeninglezen ging hem goed af waardoor hij makkelijk kon overleggen met leveranciers. Het extern contact ging dan ook heel goed en hij merkte dan ook wel dat hij daar gewaardeerd werd. Het intern contact daarin tegen was een stuk lastiger. Op de werkvloer waar hij zich al die jaren zo thuis had gevoeld zagen zijn collega’s hem nu als kantoorpik en op kantoor zagen ze hem toch nog steeds als productiemedewerker. Op kantoor zagen ze hem toch vooral als tijdelijke medewerker en gingen ze er toch van uit dat hij wel uit zou vallen. Op dat moment is hij alles in het werk gaan stellen om te bewijzen dat hij wel goed genoeg was en dat hij zijn nieuwe functie prima aan kan. Gelukkig zag zijn bedrijfsleider wel zijn mogelijkheden en heeft hem timemanagement bijgebracht en gezorgd dat hij overzicht kreeg en behield. Hier heeft hij de rest van zijn carrière profijt van.

Het is niet al goud wat er blinkt

Na een paar jaar werd zijn functie verplaatst naar een locatie 200 kilometer verderop en moest hij op zoek naar een andere werkgever. En mede door zijn beheersing van timemanagement bleek hij een kei in het organiseren en structureren van een inkoopafdeling. En hoewel hij als inkoper enorm gewaardeerd werd bleef zijn gevoel zeggen dat hij zich continu moest bewijzen dat hij goed genoeg was. Want hoewel hij snel succesvol was heeft hij geen tijd gehad om de verandering te verwerken.

Burn-out

Jaren lang heeft hij zijn onzekerheid genegeerd en is hij vooral doorgegaan. Telkens bewijzen dat hij een goede inkoper is en hij het waard is om op die functie te zitten. Het blijven knokken ging wel zijn tol eisen tot de dag dat hij niet verder kon. De dag brak aan dat hij voor zichzelf moest kiezen en kwam in de ziekte wet. Die periode heeft hij gebruikt om zijn eigen identiteit opnieuw te vinden.

Inkoper

Die periode van zelfreflectie heeft hem veel opgeleverd. Hij is nu met hart en ziel inkoper en laat zich door andere ook niet meer van de wijs brengen. Hij weet waar zijn kracht ligt en kan zich ook prima verweren als een ander daar anders over denkt. Het heeft een paar jaar geduurd maar hij zit op zijn plek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *