Punt

Om nieuwe mogelijkheden te zien zal je een punt moeten zetten achter de dingen die niet meer gaan om de mogelijkheden te kunnen zien om een andere toekomst op te kunnen bouwen.

Alfred 

Alfred was een jonge vader van een jongetje van 1 en de tweede was op komst. Hij had eindelijk een beroep waar hij trots op was. Hij was op volwassen leeftijd omgeschoold tot lasser en was erg trots op zijn werk. Hij voelde zich helemaal thuis op de werkvloer. Hij kon erg goed overweg met zijn collega’s en was helemaal in zijn element. Tot hij op een dag in een takelhulp stapte en daardoor viel. Hij ving zich op op zijn handen en had wel gelijk last maar ging gewoon door met zijn werk. Sindsdien had hij last van zijn pols. Zolang zijn werkzaamheden zonder veel polsbewegingen waren ging het goed maar zodra hij zijn pols in bochten moest wringen kreeg hij steeds meer pijn. Een aantal maanden kon hij dit aardig oplossen met paracetamol tot hij na een half jaar een project kreeg met erg veel voor hem moeilijke bochten. Hij heeft dit een paar dagen geprobeerd en zei zijn leidinggevende dat het echt niet meer ging en dat als hij de volgende dag diezelfde klus moest maken hij naar huis zou gaan. De volgende dag werd hij weer aan die klus gezet en hij is naar huis gegaan. 

Arbodienst 

Binnen een uur nadat hij thuiskwam werd hij opgeroepen door de arbodienst en kon Alfred op controle komen.  Daar kreeg hij te horen dat hij eerst een paar weken rust moest nemen en dat dan de therapie gestart zou worden en al snel werd duidelijk dat er een trauma werking zat in zijn pols en dat hij zijn beroep voorlopig niet meer zou kunnen uitvoeren. 

Thuiszitten 

Nu is thuiszitten de eerste paar weken wel vakantie maar op een gegeven moment wil je toch weer wat gaan doen. Zijn eigen beroep was onmogelijk maar toch liet Alfred zich regelmatig zien op het bedrijf. En op een gegeven moment ging hij vragen om kleine klusjes want hij was het thuiszitten toch echt wel moe. Op de inkoopafdeling was achterstallig archiefeer werk en administratieve werkzaamheden en daar kon hij wel een paar uur per dag wat gaan doen. Leergierig als Alfred is ging hij snel steeds meer dingen uitzoeken en invoeren. Na een paar maanden werd duidelijk dat hij nooit meer terug als lasser aan het werk kon en kreeg hij de mogelijkheid om een opleiding als inkoper te volgen. Juist door zijn inzicht in het productieproces was hij als technisch inkoper juist heel waardevol. Op dat moment werd Alfred de lasser Alfred de technische inkoper en is hij inmiddels al jaren als zelfstandig technisch inkoper werkzaam. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *